Ontdek hier de gratis goodies!

Soms verlang je naar het eenvoudige: geen groot project, maar een programmeerklus die in twee uur klaar zou moeten zijn (hoewel dat in de praktijk vaak tien uur wordt). Het plezier is compleet als deze eenvoudige programma’s taken tien keer sneller laten verlopen.

Wat?

Sommige van die programma’s die ik maakte, zijn vrij verkrijgbaar. Gratis, geen addertjes onder het gras. Omdat ik graag weet waar mijn programma’s gebruikt worden, vraag ik wel de schoolgegevens door te geven via het contactformulier. Vermeld natuurlijk ook welke toepassing je graag wil gebruiken.

Volgende goodies zijn verkrijgbaar:

Fotoverwerking

De leerlingfoto’s krijg je van de fotograaf, de fotobestanden hebben cryptische benamingen. Met deze software koppel je op een gebruiksvriendelijke manier elke leerling aan het juiste fotobestand, voor de hele school doe je dit in minder dan een kwartier.
Na koppeling kunnen de foto’s heel eenvoudig gekopieerd en zinvol hernoemd worden: de bestandsnaam kan de naam van de leerling zijn, of de combinatie van klas en naam, of het intern nummer, of om het even welke combinatie die bruikbaar is voor import van de foto’s in het administratief pakket of het digitaal leerplatform.

CheckDubbeleAuthenticatie

Genereer een overzicht voor welke accounts van een Smartschool-groep dubbele authenticatie geactiveerd is. Kan handig zijn in de aanloop naar het verplichten van dubbele authenticatie.

UntisToSmartschool

Bij elke roosterwijziging moet het nieuwe rooster ingelezen worden in de Smartschool-schoolagenda. Uit het exportbestand moeten daarvoor telkens een aantal lijnen weggehaald worden: wachturen, ingeroosterde vergaderingen, poets-uren van lokalen, …
In deze tool stel je op het tabblad ‘Configuratie’ eenmalig in welke uren genegeerd moeten worden. Daarna moet je telkens alleen maar het Untis-exportbestand selecteren, er wordt op basis daarvan een nieuw exportbestand gegenereerd waar de ongewenste lijnen verdwenen zijn.

SMSprofiel

Stel een waarde in voor een profielveld van een Smartschoolgebruiker, op basis van een excelbestand waarbij elke lijn de volgende gegevens bevat: het uniek veld van de gebruiker, de naam van het profielveld en de inhoud van dat veld voor deze gebruiker. Bijvoorbeeld handig voor profielvelden die gebruikt worden om keuzevakken aan te duiden.

Smartschoolcommunicatie

Verstuur Smartschoolberichten naar een grote groep gebruikers, waarbij elk bericht algemene info kan bevatten, aangevuld met enkele individuele parameters.
Dit is bijvoorbeeld geschikt om alle leerlingen een persoonlijke gebruikersnaam met bijhorend wachtwoord te bezorgen voor hun e-mailadres van de school, voor Office365,…

Roosterpost

Een kleine tool waarmee je in één beweging elke leraar zijn/haar persoonlijk lessenrooster kunt bezorgen.
Enkel geschikt voor scholen die met Untis en Smartschool werken.