SOFTWARE VOOR MIDDELBARE SCHOLEN

MeldDefect - ticketsysteem

Als ICT-coördinator is het belangrijk op de hoogte te zijn van alle defecten of problemen op het schoolnetwerk.
Toch herken je ongetwijfeld de volgende situaties:

  • Te weinig communicatie: in de leraarskamer komt een collega naar je toe: “het beeld op die computer in lokaal 104 is nog altijd helemaal rood. Dat is nu al drie weken, iedereen klaagt erover.” Maar als je vraagt of die collega dat ook al gemeld heeft, dan is het antwoord dat hij dacht dat een andere collega dat al gedaan had.
  • Te vluchtige communicatie: neem je al eens de tijd voor een koffiepauze, dan vinden alle collega’s dat een goed moment om een ICT-probleem aan te kaarten. Op weg naar je bureau kruist een ander probleem je weg, en de meldingen van tijdens de koffiepauze geraken in de vergetelheid.
  • Te veel communicatie: als het moment gekomen is om enkele van de meldingen op te volgen, dan blijkt het probleem zich niet meer voor te doen. Navraag leert dat een leerkracht het probleem bij alle ICT-coördinatoren aangekaart heeft en dat één van je collega’s net daarvoor al langs is geweest.

Het kan efficiënter: gebruik een systeem dat

  • aan de melder een minimum aan inspanning vraagt: (drie muisklikken en enkel een korte probleemomschrijving, geen aanmelding op het leerplatform nodig, onnodig aan te geven wie hij is en op welke computer hij aangemeld is.
  • een verwittiging stuurt naar de ICT-coördinator en een bevestiging naar de melder
  • de melder toelaat op te volgen wat er gebeurt op basis van zijn melding
  • de ICT-coördinatoren een overzicht geeft van alle openstaande meldingen en welke actie een collega eventueel al ondernam

Bekijk de werking van het systeem in de demovideo hieronder.

Demovideo werking MeldDefect-ticketsysteem

Close Menu